#Europees2014: Mapa dels partits

Aquests són els partits i coalicions que es presenten a les Eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig a l’Estat espanyol. També podeu consultar la versió en PDF.

europees2014_partits

Com interpretar la taula

 • El color més fosc marca el grup del que oficialment forma part el partit estatal. El color més clar marca els partis estatals que oficialment no formeb part el partit europeu, però que previsiblement s’inscriuran en el seu grup.
 • La columna “Coalició estatal” marca la coalició al congrés (com en el cas de ICV i IU, per exemple) o la forma com es presenten (PP o CiU, per exemple).
 • El “suport extern” s’ha d’entendre com suport a la candidatura europea concreta.

Notes

 • L’EFA (Aliança Lliure Europea) és una agrupació de partits sobiranistes. No presenta candidat i forma grup amb els Verds. Els membres d’EFA que previsiblement s’integraran al grup dels Green/EFA són:
 • Partit Socialista de Mallorca, o PSM, que està integrat dins MÉS i dóna suport a Esquerra pel Dret a Decidir i a Primavera Europea, tot i que no es presenta.
 • Bloc Nacionalista Valencià, que està integrat dins Compromís i es presenta amb Equo, Cha i altres partits en la coalició Primavera Europea. També la Chunta Aragonesista (Cha), que forma part de la mateixa coalició.
 • El BNG gallec i dos partits bascs que formen part de EH Bildu, Aralar i Eusko Alkartasuna. Tots tres formen part de la coalició Los Pueblos Deciden.
 • Els Verds presenten dos candidats, Ska Keller i José Bové, i els partits estatals que en formen part són ICV a Catalunya, que es presenta amb l’Esquerra Plural, i Equo a la resta de l’Estat, que es presenta amb Primavera Europea.
 • Coalició per Europea integra tres partits nacionalistes de dretes, dos dels quals (PNV i CDC) s’integren amb els Liberals i un (UDC), amb el Partit Popular Europeu.
 • Alejo Vidal-Quadras, de VOX, ja forma part de l’EPP perquè hi va entrar com a membre del PP. Previsiblement, si repeteix com a eurodiputat per VOX, repetirà al mateix grup.
 • C’s encara no està integrat en el Partit Liberal Europeu, però s’està estudiant aquesta possibilitat. Previsiblement, entraran en aquest grup.
 • Tots els vots al PSOE-PSC van al Grup dels Socialistes Europeus. Són l’única candidatura espanyola que s’hi integra.
 • La CUP no ha explicitat ni oficialitzat el seu suport a EH Bildu (Los Pueblos Deciden), però el seu cap de llista, David Fernández, ha participat en actes del partit basc i ha convidat a votar partits “sobiranistes que no hagin participat de les retallades”.
Advertisements

5 thoughts on “#Europees2014: Mapa dels partits

 1. Així ERC, BILDU, BNG… vaja tots els “verd fosc” s’inscriuen amb el grup europeu dels Verds?

  • Sí i no. Aquests tres que m’has anomenat formen part d’EFA (European Free Aliance), que és una coalició de sobiranistes progressistes. Què passa? Que aquest partit europeu que integren, EFA, no presenta candidat a la Comissió i no té grup propi, sinó que forma grup conjunt amb els Verds.

 2. Enhorabona Jaume, és un gràfic comparatiu molt ilustratiu i que ofereix una idea clara de com s’estructuren és partits. Ánims i endavant!

 3. Moltes gràcies per llegir-me i animar-me. Pensa que sempre que difons m’ajudes 😀

 4. Pingback: Europees “for dummies”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s