D’on surt tanta gent? Aproximació a la ‘marea verda’

Publicat originalment a Saltant la Línia

Treure un mínim de 80.000 -eren més- mallorquins i mallorquines al carrer, segons l’impagable treball de la Societat Balear de Matemàtiques, no és fàcil. I el mèrit és dels docents, dels sindicats, de l’Assemblea i dels pares i mares però, sobretot, el mèrit és del president Bauzá (així, amb zeta i accent castellà, com a ell li agrada). I és que de fet, la tasca de l’apotecari més simpàtic de Mallorca és una obra realment titànica que cap president anterior s’hagués atrevit ni tan sols a somniar. Com deia en Jordi Évole, que li donin el Príncep d’Astúries de la Concòrida per unir-nos tant a tots.

Soler Segura

Dos rojos separatistes radicals. La foto la pujà en Josep de Luís Ferrer al Facebook.

Però és que per malament que ho hagi fet encara costa d’explicar d’on surt tanta gent. És per donar resposta a aquesta pregunta que, assegut davant l’ordinador de la meva habitació de Barcelona (on estic estudiant Periodisme, som més mallorquí que el pa amb oli), m’endins en aquest enorme treball de periodisme d’investigació basat purament en conjectures i sense investigar ni demanar res a ningú. No ho compartiu molt al Facebook i el Twitter que, si ho saben els meus professors, no n’aprovaré ni una.

Mirau, el nostre ‘presi’ duia temps fent mèrits perquè passàs el que passà ahir. Després d’anys -perquè ja eren anys- de destralades a l’educació (retallades, abaixades de sou, augment de ràtios, supressió de l’atenció a la diversitat, etc.), Bauzá veié que allò no era abastament, així que decidí demanar als pares en quina llengua volien que estudiassin els seus fills. Però… oh, sorpresa! Li digueren que en català. Així que es tragué de la màniga el dàTIL, un decret molt del seu esTIL. Quan en Bosch se’n temé del desbarat que li volien fer dur endavant, començà a caminar en peus de plom, cosa que li valgué la cessió fulminant. Per això Bauzá col·locà una nova consellera d’Educació dels fillets, Joana Maria Camps. Aquesta senyora, per ser breu i precís, no en té ni puta idea de res i fa el que li diuen. I clar, què li diuen? Destral. Idò destral: article 20 per passar olímpicament del que diguin els claustres i els consells escolars i suspensió dels directors de Maó.

L’Assemblea de Docents, que és una ‘perroflautada’ d’aquestes que s’usen ara d’organització horitzontal i assembleària i coses rares d’aquestes, amenaçà en anar a la vaga. El Tribunal Superior de Justícia suspengué cautelarment el TIL i el Govern es passà el TSJIB pel folre, així, per dir-ho finament. I clar, la cosa no caigué bé i s’hi sumaren els sindicats. L’STEI-i i CCOO, sí, però UGT i ANPE (els que un dia presidí n’Aguilutx), també.

I clar, anaren a la vaga. Així, tots. ‘A lo loco’. Els professors conservadors veieren les beneitures que volien fer el Govern, i s’hi sumaren. 90% de seguiment les primeres setmanes. Tots els docents feren una tasca bestial de sensibilització, i s’hi sumaren els pares i mares. Professors, pares i mares es posaren a fer pressió i el sector regionalista del PP (els d’en Tòfol Soler, en Biel Serra i aquesta gent) hagué de cedir. Però en Bauzi seguí amb la seva idea de matar la vaga per inanició i, per això, tots aquests que suports sortiren ahir al carrer, a posar contra les cordes el Govern per evitar la mort per inanició de la vaga.

M’ha quedat una mica mal redactat i bastant poc contextualitzat, eh? Me sap greu, l’alternativa és anar a escoltar n’Àngela Seguí a IB3. Au, que passeu bon dia.

Advertisements

2 thoughts on “D’on surt tanta gent? Aproximació a la ‘marea verda’

  1. el que dius pot ser te fonament, pero realment si vols aprovar periodisme… has d'estudiar molt!!!!

    no hi ha atenció a la diversitat a la facu???

  2. Està molt bé, ànim i gràcies.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s