Breu: què han dit els grups a Rajoy al Congrés

El senyor Aldred Bosch (ERC) li ha plantejat així al senyor Rajoy: “Si no es bellaco, ¿qué es? ¿Zoquete?”. El senyor Joan Baldoví (Compromís)  ha fet befa de la reticència de Rajoy fins ara a pronunciar el nom de l’ex tresorer, “Bárcenas, Luís Bárcenas”, i dels missatges entre el president i Luís ‘el Cabrón’, “Luís, sé fuerte”. El senyor Joan Coscubiela (ICV-EUiA) ha estat més directe: “Usted es políticamente un corrupto porque como tal se ha comportado”. Tanmateix el president del Congrés, Jesús Posada (PP), l’ha fet callar demanant-li que moderàs el seu llenguatge i que no ofengués. Chesús Yuste (CHA), que és el diputat més actiu del Congrés, li ha demanat al president si “¿no le da la vergüenza que en la prensa internacional, junto a una foto suya, tengan que explicar el doble sentido de la palabra ‘chorizo’ en español?” i ja ha avançat que “de la mafia no esperamos que venga la regeneración democrática”.

Aquests han estat els que, al meu entendre, més canya han donat a Rajoy avui. Pens PSOE, UPyD i IU no han aportat res, igual que no ho han fet altres partits petits. Altres més porucs, com el senyor Duran i Lleida, no s’han atrevit ni a demanar la dimissió del president. Potser perquè Rajoy no hauria de dimitir tot sol. En fi, com va dir Aleix Saló, “este país se va la mierda” (fin de la cita).

Aquí podeu veure tot el seguiment que ha fet el diari El País de la compareixença, amb totes les intervencions en vídeo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s