Pere Navarro, rara avis

És realment estrany que, en la política d’avui en dia, algú es surti dels plantejaments marcats pel partit i exposi de manera lliure la seva opinió. Així doncs, sovint veim tots els membres d’un mateix partit referint-se al mateix fet de la mateixa manera, fins i tot amb les mateixes paraules. Algú ha sentit dir amnistia fiscal a un membre del PP? Jo francament no. I dic el PP perquè ho tenc fresc i se m’ha acudit ràpidament, no perquè siguin els únics que ho fan ni molt menys.

Excepcionalment, però, surt algun despenjat contestatari que s’allunya de la resta i diu el que pensa. És el cas de Pere Navarro ja que, si bé el PSC és un partit diferent del PSOE, hi està molt vinculat. Aquest senyor va demanar ahir l’abdicació del rei. Què bé, no és ver? Què atrevit. Una passa endavant en els plantejaments de l’esquerra espanyola.

Però què passa? Pere Navarro no ha demanat l’abdicació del rei i la proclamació d’una república, si no que vol que el príncep Felip substituesqui Joan Carles I. El PSOE, però, s’hi ha manifestat ràpidament en contra. Llavors, a què estam assistint? Tal vegada sigui una divisió entre els socialistes espanyols, però no una divisió entre radicals i moderats, ni entre partidaris i detractors de Beatriz Talegón, si no simplement una divisió dinàstica entre… entre què? Joancarlistes del PSOE i felipistes del PSC? Sembla tot una mica estrany.

Un altre qüestió interessant i digne d’anàlisi sobre les declaracions de Pere Navarro és el seu suposat republicanisme. Anem a veure… senyor Navarro, vostè es declara “republicà convençut” però manifesta el seu desig de que Felip sigui rei? A mi em sembla una mica contradictori, no sé com es veurà des de l’òptica navarrista.

En fi, està bé sentir veus i opinions diverses. És entretengut que el líder dels Socialistes de Catalunya faci propostes renovadores d’aquesta mena, encara que ningú se’l prengui massa seriosament. És un poc com allò de la cocapitalitat de Barcelona. Són els efectes de trobar-se entre l’espasa i la paret, entre l’huracà sobiranista català i l’unionisme del PSC i del propi Navarro. Veurem com acaba.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s